Recensies

Recensie in KINGS THINGS Februari 2018 (Fanclubblad Stephen King)

Oorspronkelijke titel:  Zwart Bloed  - Deel 1:  In mist gevangen
Uitgever:  Boekenbent
Jaar van uitgifte: 2013
Aantal pagina’s:   322
ISBN:  978-94-6203-243-9  


Op een beurs in Rijen zie je de dame naast je zomaar opeens drie boeken neerleggen die duidelijk in het horrorgenre thuis lijken te horen. Een gesprekje met Shirley-Ann leverde ons haar hele trilogie aan boeken op om te recenseren.


Deze recensie gaat over het 1e deel van Zwart Bloed genaamd: In mist gevangen.  Alleen de titel zal bij King-fans al enige associaties oproepen en we kunnen dan hier ook alvast verklappen dat Shirley-Ann ook een King-fan is en om een of andere reden iets heeft tegen clowns :)


Maar bovenal ga je Shirley-Ann waarderen voor het creëren van Dion de Winter (zie foto) en Anne Sommer.

Het boek begint als een rasechte horrorroman. Gruwelijke moorden op een alledaagse plek in  Rotterdam. Massamoord en moorden op onschuldige voorbijgangers. Dat is nog maar het begin van deze roman, en er staat ons nog een hoop te wachten.


Anne Sommer wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek in een nieuw poppodium in Rotterdam. Laat dat nou net de plek zijn waar vroeger haar favoriete kroeg zich bevond, wat een opvanghuis voor daklozen is geweest en waar zich recent heel lugubere zaken hebben afgespeeld. Iemand heeft het oude gebouw opgekocht en het getransformeerd in een Gothic muziektempel.


Wat zich daar gaat afspelen mag je allemaal zelf lezen. Zonder al te veel te willen verklappen kan ik je al wel laten weten dat je niet meer hoeft te zoeken naar de poort naar de hel. Die bevindt zich, zeker weten, aan de Carnissesingel in Rotterdam. 

We leren, naast hoofdpersonen Anne en Dion, ook het nichtje van Anne, Lotte, kennen. Verder maken we nog kennis met wat politieheren en -dames van het Rotterdamse korps. En geloof het of niet, ik wist het ook niet, maar het Rotterdamse politiekorps heeft een echte eenheid voor Paranormale activiteiten. Ook deze speciale eenheid zullen we in dit boek nader leren kennen. 


Voor mij, als man zijnde, zit er iets teveel erotiek en meer van dat soort “onzin” in het middengedeelte van het boek, maar dat is zeker niet storend en (ik ga nu heel cliché worden) ik denk dat de meeste vrouwelijke lezers dit juist een extra bonus zullen vinden. Wat vooral belangrijk is, is dat het niet afleidt van het verhaal en dat je zeker blijft doorlezen tot aan het spectaculaire einde.

Al met al een zeer spannend en goed boek dat van mij gewoon een 8 krijgt

We Accept© Copyright. All Rights Reserved.

BANK